Integraal helm

Wat is het verschil tussen een Jet Helm en een integraalhelm?

Het verschil tussen een Jet Helm en een integraal helm. 

Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent of iemand die net begint met rijden, de keuze van je helm is van cruciaal belang voor jouw veiligheid en comfort op de weg. In de wereld van motorhelmen zijn er twee belangrijke spelers: de integraal helm en de jet helm. Hoewel ze beide bescherming bieden, zijn er aanzienlijke verschillen tussen beide. Laten we eens dieper ingaan op het integraal helm versus jet helm debat.

Integraal Helm: De Koning van Bescherming

De integraal helm staat bekend als de koning van bescherming onder motorrijders. Dit type helm biedt een volledige omsluiting van het hoofd, inclusief de kin, waardoor het de meest veilige optie is. Het biedt bescherming tegen impact, wind, regen en lawaai, waardoor het ideaal is voor lange ritten op de snelweg.

Een van de grootste voordelen van de integraal helm is het aerodynamische ontwerp, waardoor de rijder minder wordt blootgesteld aan luchtweerstand, wat resulteert in minder vermoeidheid tijdens lange ritten. Bovendien biedt de integraal helm vaak betere ventilatie en geïntegreerde zonnekleppen voor extra comfort tijdens verschillende weersomstandigheden.

In onze webshop vindt u diverse Integraal helmen. U kunt hiervoor een kijkje nemen op DEZE pagina 

Jet Helm: De Keuze voor Stijl en Gemak

Aan de andere kant van het spectrum hebben we de jet helm, die vaak wordt gekozen vanwege zijn stijl en gemak. De jet helm bedekt het hoofd maar laat de kin vrij, waardoor het gevoel van vrijheid wordt benadrukt en communicatie gemakkelijker is, vooral tijdens korte ritten in stedelijke gebieden.

Hoewel de jet helm minder bescherming biedt dan zijn integraal tegenhanger, heeft het zijn eigen voordelen. Het open ontwerp zorgt voor een betere ventilatie en een breder gezichtsveld, wat handig kan zijn bij het manoeuvreren door druk stadsverkeer. Daarnaast kan de jet helm ook gemakkelijker zijn om op te zetten en af te nemen, wat handig is voor motorrijders die vaak stops maken tijdens hun rit. 

Wij kunnen u de Jet helm aanbieden van diverse merken. U kunt denken aan Nolan, Premier, Blauer, LS2 en Origine. U Kunt de collectie HIER bekijken of eventueel zoeken op het gewenste merk. 

Veiligheid vs. Comfort

Dus, welke helm is beter? Het antwoord hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren, rijstijl en de omstandigheden waarin je meestal rijdt. Als veiligheid je hoogste prioriteit is en je van plan bent lange afstanden af te leggen op de snelweg, dan is de integraal helm de beste keuze. Maar als je de voorkeur geeft aan stijl, comfort en gemak, vooral voor kortere ritten in de stad, dan is de jet helm misschien meer jouw ding.

Ongeacht welke helm je kiest, onthoud altijd dat het dragen van een helm een absolute must is voor jouw veiligheid op de weg. Zorg ervoor dat je helm voldoet aan de veiligheidsnormen en past bij jouw hoofdomtrek voor maximale bescherming en comfort. Veilig rijden staat voor op! 

Terug naar blog