Nexx helmen

Nexx helmen

Bij Motorservice Edgar Stijner zijn wij officieel dealer van de Nexx helm. 

Welkom bij onze uitgebreide verkenning van de veiligheidsvoordelen van Nexx helmen. In dit blogbericht duiken we in de geschiedenis, het heden en de toekomstvisie van Nexx Helmets, en leggen we uit hoe deze innovatieve helmen motorrijders optimaal beschermen. Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent of net begint, het begrijpen van de veiligheidskenmerken van je helm is cruciaal. Lees verder om te ontdekken hoe Nexx Helmets met geavanceerde technologieën en doordachte ontwerpen een toonaangevende rol speelt in de motorhelmindustrie, en hoe deze helmen bijdragen aan een veiligere rijervaring.

De Geschiedenis, Het Heden en De Toekomstvisie van Nexx Helmen

Geschiedenis van Nexx Helmen

Nexx Helmets, opgericht in 2001 in Portugal, heeft zich snel gevestigd als een innovatieve speler in de motorhelmindustrie. Het bedrijf begon met een visie om helmen te creëren die niet alleen veiligheid bieden, maar ook stijlvol en comfortabel zijn. Vanaf het begin heeft Nexx zich onderscheiden door zijn focus op design en technologische vooruitgang, wat resulteerde in producten die geliefd zijn bij motorrijders wereldwijd.

De oprichters van Nexx, geïnspireerd door hun passie voor motorrijden en technologie, wilden helmen ontwerpen die de beste bescherming en comfort bieden zonder in te boeten aan stijl. Ze begonnen met een klein team van ingenieurs en ontwerpers, die samenwerkten aan het ontwikkelen van innovatieve productiemethoden en materiaalgebruik. Een van de vroege doorbraken van Nexx was het gebruik van koolstofvezel en andere geavanceerde materialen om lichtgewicht maar extreem sterke helmen te produceren.

Het Heden van Nexx Helmen

Vandaag de dag is Nexx Helmets een wereldwijd erkend merk, bekend om zijn hoge kwaliteit en stijlvolle ontwerpen. Het bedrijf biedt een breed scala aan helmen, waaronder integraalhelmen, systeemhelmen, en jethelmen. Enkele van de meest populaire modellen zijn de Nexx X.WED 2, een avontuurlijke helm die geliefd is bij off-road en touring motorrijders, en de Nexx X.G100, een retro-stijl helm die moderne veiligheid combineert met een klassieke uitstraling.

Nexx blijft innoveren met de introductie van nieuwe technologieën zoals X-Matrix, een unieke mix van koolstof-, Kevlar-, glas- en organische vezels die zorgen voor een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding. Daarnaast zijn veel Nexx helmen voorzien van een geavanceerd ventilatiesysteem, anti-condens vizieren en geïntegreerde communicatieopties. Deze innovaties zorgen ervoor dat Nexx helmen niet alleen veilig zijn, maar ook comfortabel en gebruiksvriendelijk in verschillende rijomstandigheden.

Het bedrijf blijft ook investeren in design, met een eigen team van ontwerpers die samenwerken met externe creatieve partners om helmen te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Dit heeft geleid tot een reeks onderscheidingen en een loyale klantenbasis die de combinatie van stijl, comfort en veiligheid waardeert.

De Toekomstvisie van Nexx Helmen

Nexx Helmets blijft vooruitkijken met een sterke focus op innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf erkent de groeiende behoefte aan milieuvriendelijke producten en is daarom bezig met de ontwikkeling van nieuwe productiemethoden en materialen die minder belastend zijn voor het milieu. Dit omvat het onderzoeken van biologisch afbreekbare materialen en het verbeteren van productie-efficiëntie om afval te minimaliseren.

Daarnaast ziet Nexx een toekomst waarin technologie een nog grotere rol zal spelen in de veiligheid en het comfort van motorrijders. Het bedrijf is bezig met de integratie van smart technologie in hun helmen, zoals heads-up displays, geavanceerde communicatiesystemen en zelfs sensoren die de gezondheid en rijomstandigheden van de bestuurder kunnen monitoren. Deze innovaties zijn gericht op het verbeteren van de rijervaring en het verhogen van de veiligheid op de weg.

Nexx blijft ook samenwerken met de motorfietscommunity om feedback te verzamelen en hun producten continu te verbeteren. Door nauwe samenwerking met motorrijders en racers over de hele wereld, kan Nexx inspelen op de specifieke behoeften en voorkeuren van hun klanten.

Conclusie

Nexx Helmets heeft zich sinds zijn oprichting ontwikkeld tot een toonaangevend merk in de motorhelmindustrie, bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoge kwaliteitsnormen. Met een sterke focus op technologie, design en duurzaamheid, blijft Nexx zich inzetten voor de veiligheid en tevredenheid van motorrijders wereldwijd. De toekomst van Nexx ziet er veelbelovend uit, met spannende ontwikkelingen op het gebied van smart technologie en milieuvriendelijke productie, waardoor ze hun positie als pionier in de industrie kunnen behouden.

Veiligheidsvoordelen van de Nexx Helm en Hoe Deze de Motorrijder Optimaal Beschermt

Nexx Helmets staat bekend om zijn toewijding aan veiligheid en innovatie. Hieronder worden de belangrijkste veiligheidsvoordelen van Nexx helmen besproken en wordt uitgelegd hoe deze voordelen bijdragen aan de optimale bescherming van motorrijders.

1. Geavanceerde Materialen

Nexx maakt gebruik van geavanceerde materialen zoals koolstofvezel, Kevlar en glasvezel in hun X-Matrix technologie. Deze materialen bieden een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding, wat betekent dat de helmen zeer sterk zijn zonder zwaar te zijn. Dit vermindert de belasting op de nek en verhoogt het draagcomfort, terwijl het hoofd goed beschermd blijft bij een impact.

2. EPS (Expanded Polystyrene) Voering

De EPS-voering in Nexx helmen bestaat vaak uit meerdere dichtheden, wat helpt om energie effectief te absorberen en te verspreiden bij een botsing. Dit vermindert de kracht die op het hoofd wordt overgedragen, waardoor de kans op letsel kleiner wordt.

3. Versterkte Kinbanden

Nexx helmen zijn uitgerust met versterkte kinbanden en dubbele D-sluitingen, die ervoor zorgen dat de helm stevig op zijn plaats blijft zitten tijdens een ongeval. Dit voorkomt dat de helm losraakt en biedt continu bescherming.

4. Innovatieve Ventilatiesystemen

Een goed ventilatiesysteem is niet alleen comfortabel, maar draagt ook bij aan de veiligheid. Nexx helmen zijn ontworpen met efficiënte ventilatieopeningen die helpen om de helm koel en droog te houden. Dit vermindert de kans op oververhitting en verhoogt de concentratie van de rijder, wat essentieel is voor veilige ritten.

5. Anti-condens Vizieren

De vizieren van Nexx helmen zijn vaak voorzien van anti-condens coatings en Pinlock-systemen, die voorkomen dat het vizier beslaat. Dit zorgt voor een helder zicht onder alle weersomstandigheden, wat cruciaal is voor de veiligheid van de rijder.

6. Aerodynamisch Ontwerp

Het aerodynamische ontwerp van Nexx helmen vermindert windruis en turbulentie, wat niet alleen bijdraagt aan het comfort, maar ook aan de veiligheid. Minder windruis betekent minder afleiding en vermoeidheid voor de rijder, wat helpt om de focus op de weg te houden.

7. Nekbescherming

Nexx helmen zijn ontworpen met een optimale pasvorm die de nek en het hoofd goed ondersteunt. Dit ontwerp helpt om whiplash-achtige blessures te voorkomen bij een ongeval, doordat de impact beter wordt verspreid.

8. Reflecterende Elementen

Veel Nexx helmen zijn uitgerust met reflecterende elementen die de zichtbaarheid van de rijder verbeteren, vooral 's nachts of bij slecht weer. Verhoogde zichtbaarheid vermindert de kans op ongelukken doordat andere weggebruikers de motorrijder beter kunnen zien.

9. Geïntegreerde Communicatiesystemen

Sommige Nexx helmen zijn voorbereid voor of komen met geïntegreerde communicatiesystemen. Dit maakt het mogelijk voor rijders om handsfree te communiceren zonder hun aandacht van de weg te halen. Dit verhoogt de veiligheid door het verminderen van afleidingen.

10. Certificeringen en Tests

Nexx helmen voldoen aan en overtreffen vaak de veiligheidsnormen zoals ECE/22-05, DOT en NBR-7471:2001. Deze certificeringen zijn het resultaat van strenge tests op impact, penetratie en structurele integriteit, wat garandeert dat de helmen betrouwbare bescherming bieden.

Conclusie

Nexx Helmets combineert geavanceerde technologie, innovatieve materialen en doordachte ontwerpen om helmen te produceren die maximale bescherming en comfort bieden. Door zich te concentreren op zowel de structurele integriteit als het gebruiksgemak, zorgt Nexx ervoor dat motorrijders optimaal beschermd zijn tegen de gevaren van de weg. Of het nu gaat om het absorberen van impact, het verbeteren van zichtbaarheid, of het verminderen van vermoeidheid, elke veiligheidsfunctie van een Nexx helm is ontworpen met de rijder in gedachten, wat bijdraagt aan een veiligere rijervaring.

Terug naar blog